top of page

Kruh s chia semeni

50 g chia semen 500 g manj mastne skute (moja najljubša je albuminska) 150 g mletih mandljev 150 g polnozrnate moke (lahko polovico polnozrnate in ajdove ali koruzne); moko lahko nadomestimo z enako količino mandljev in dobimo beljakovinski kruh skoraj brez ogljikovih hidratov 2 kavni žlički sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli, če imate pri roki solni cvet iz slovenskih solin še toliko bolje, lahko tudi himalajsko sol

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija V posodi chia semena zmešamo s skuto in pustimo stati 10 minut V drugi posodi zmešamo zmlete mandlje, moko, sodo bikarbono in sol Suho mešanico dodamo skuti s chia semeni in mešamo, dokler ne dobimo gladko maso Pekač obložimo s peki papirjem in vanjo prerazporedimo testo. Pečemo 45 minut pri 180 stopinj Celzija Pečen kruh zavijemo v kuhinjsko krpo, v kateri naj bo vsaj eno uro.

Kruh zelo tekne z raznoraznimi namazi. Moj najljubši je čeamežev s skuto. Tudi ta recept bo prišel na vrsto. Enkrat spomladi, ker zdaj ni čas za čemaž. Dober tek!

Kruh s chia semeni

bottom of page