top of page

Kitajski rezanci s piščancem in zelenjavo

zavitek kitajskih rezancev (količina 450 gramskega zavitka zadostuje za 6 jedcev)

Kitajski rezanci s piščancem in zelenjavo

1 jedilna žlica kokosovega olja

1 srednjevelika ptujska čebula ali 2 mladi čebuli

500 gramov piščančjega fileja

3 srednje veliki korenčki

10 listov kitajskega zelja

1 jedilna žlica kurkume v prahu

ščepec mletega mango carryja 1 jedilna žlica sojine omake

1 lonček navadnega jogurta

2 jajci

1 čajna žlička kokosovega olja

Korenček narežemo na čim tanjše rezance, dolžine približno za mezinec, čebulo prerežemo na pol in jo narežemo na polovične kolobarje, piščančji file operemo in ga narezemo na tanke rezine.

10 listov kitajskega zelja operemo, odstranimo sredinski beli del in prav tako narežemo na rezance.

Jajci umešamo in spečemo na čajni žlički kokosovega olja v jajčno omleto, ki jo kar v ponvi s kuhalnico razkosamo na čim manjše kose.

Kitajske rezance damo v lonec slane, vrele vode in jih kuhamo največ pet minut, nato jih odcedimo in dobro splahnemo s hladno vodo, da se preveč ne sprimejo.

V voku razpustimo kokosovo olje in ko je vroče, damo vanj kurkumo in mangov carry ter dobro premešamo. Nato dodamo čebulo in mešamo, da ta postekleni. Dodamo korenček in kitajsko zeljo ter pražimo nekaj minut, nato dodamo meso, ki ga zlato rjavo popečemo. Dodamo rezance, vse skupaj dobro zmešamo in za nekaj minut v voku še malo popečemo. Dodamo sojino omako, koščke jajc in zmešamo. Na koncu dodamo še jogurt. Če zelenjavo in meso narežemo dan prej in shranimo v hladilniku v ločenih posodah, imamo lahko naslednji dan na mizi okusen obrok, za katerega ne bomo potrebovali več kot 15 minut. Naj vam tekne!

bottom of page