top of page

Čokoladni sufle s sadno-smetanovo kremo


Čokoladni sufle

Sladica, s katero lahko posladkamo nam ljube ob prazniku, kot je valentinovo, ali kar tako. Ko bi jim tudi prek hrane radi povedali, da jim imamo radi. Saj veste, že stari slovenski pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec. Sama bi dodala še besedico tudi, ljubezen gre tudi skozi želodec. In kot je pri nas običajno, skrbimo, da so tudi sladice bolj ali manj zdrave, tako, da je v naših čokoladnih suflejih čim manj sladkorja in vedno pirina moka. Moji so vedno navdušeni. Mislim, da bodo tudi vaši. Pa še preprosto in hitro je, kar tudi ni nezanemarljivo!

Čokoladni sufle

6 modelčkov za sufleje

250 gr jedilne čokolade

200 gr masla

300 gr zamrznjenih malin in jagod (razmerje si določite sami, pri meni prevladujejo maline, ahko pa so tudi samo maline, tudi borovnice so odlična izbira )

1 sladka smetana

1 vanili sladkor

3 jajca

3 jedilne žlice sladkorja v prahu

60 gr pirine moke

kokosovo olje za modelčke

čokolada ali kakav v prahu za posip modelčkov

Iz zamrzovalnika vzamemo sadje in ga damo v posodico. Stepemo sladko smetano, ki ji dodamo vanili sladkor. Jedilno žlico stepene sladke smetane narahlo zmešamo s sadjem in pustimo stati približno dve uri, da se kvasi. Modelčke za sufleje dobro namažemo s kokosovim oljem in obilno posujemo s čokolado ali kakavom v prahu.

Modelčki za sufle, premazani s kokosovim oljem in potreseni s čokolado v prahu

Vmes lahko skuhamo kosilo ali preberemo dobro knjigo.

Po približmo dveh urah pečico vklopimo na 180 stopinj Celzija. Nato nad soparo razpustimo čokolado in maslo.

Nad soparo raztopljena jedilna čokolada in maslo

Pustimo, da se nekoliko ohladi. Z mešalnikom penasto stepemo jajca in sladkor v prahu. Počasi v maso presejemo pirino moko in mešamo. Na koncu domamo še raztopljeno čokoladno maso in vlijemo v modelčke.

Modelčki za sufle tik pred odhodom v pečico

Pečemo v pečici približno 15 minut. Sufleji morajo v modelčih narast, hkrati mora sredica ostati tekoča. Ko se sufleji pečejo, na rahlo zmešamo nakvašeno sadje s preostalo sladko smetano.

Pečene sufleje previdno vzamemo iz pečice in jih zvrnemo na krožnik ter jim obdamo s sadno-smetanovo kremo. Pa dober tek! In imejte se radi!

Čokoladni sufle s sadno-smetanovo kremo

bottom of page