top of page

Skutin biskvit z malinami

Pomlad veselo trka na vrata, zato tokrat nekaj okusnega in sočnega, ki gre zelo dobro skupaj s prvimi toplimi žarki in skodelico kave ali čaja na sončni terasi ali balkonu.

5 jajc

Skutin biskvit z malinami

pol kilograma skute

1 zavitek vanili sladkorja

ščepec limonine lupine

5 žlic sladkorja

5 žlic moke

polovica zavitka pecilnega praška

pest malin ali drugega sadja

Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov naredimo sneg. Sredi stepanja dodamo žlico hladne vode in vanilijev sladkor. Rumenjake in sladkor penasto umešamo in dodamo beljaku. Po žlicah dodajamo moko, ki jo sproti presejemo. Nato dodamo še presejan pecilni prašek in skuto. Skuta naj bo čim bolj suha. Če je potrebno, jo za nekaj časa damo v cedilo, da odteče odvečna tekočina. Testo bi moralo, preden ga damo v pekač, izgledati takole:

Testo za skutin biskvit z malinami

Testo nato vlijemo v pekač in pečico, ki smo jo zagreli na 180 minut in pečemo 15 minut. Pekač vzamemo iz pečice in nanj damo maline, ki jih nekoliko potisnemo v testo. Posujemo s sladkorjem.

Testo po 15 minutah pečenja

Testo z malinami

Nato pečemo v pečici še 30 minut. Z vilico preverimo, če je pecivo pečeno. Če na vilici ne ostane nič testa, je pecivo pečeno, če ne, ga vrnemo nazaj v pečico še za nekaj minut. Namesto malin lahko uporabimo katerokoli drugo sadje. Tudi količino lahko poljubno spremenimo. In še nasvet, če imate pekač s sedaj izredno priljubljeno kamnito (stone) prevleko, lahko testo nalijete neposredno v pekač, sicer ga obložite s peki papirjem ali premažete z maščobo in posujete z ostro moko, da se testo ne bo prijelo pekača. Pa dober tek!

bottom of page