top of page

Mesno-zelenjavna štruca


Kuharski recepti Mesno-zelenjavna štruca

Recept je tokrat za šest lačnih jedcev. Lahko uporabimo tudi samo en zavitek testa in potem za polovico zmanjšamo vse ostale sestavine. Morda je s štruco nekoliko več predpriprave, je pa sama priprava kar hitro končana. Zelo primerna je tala mesno-zelenjavna štruca za kakšno sobotno kosilo.

2 zavitka testa za pico (pravokotne oblike)

2 goveja zrezka

2 feferona

2 srednje veliki čebuli

2 rdeči papriki

1 zavitek mocarele

2 lončka kisle smetane

1 rumenjak

2 jedilni žlici mleka

origano

kurkuma

bio vegeta

mango curry

kokosovo olje za peko

olivno olje za marinado

1 lonček mehiške sirove omake

Goveja zrezka dan prej operemo, osušimo in narežemo na trakove ter damo v plastično posodo. Dodamo čajno žličko kurkume, ščepec mango curryja in bio vegete ter čajno žličko olivnega olja. Posodo zapremo, dobro pretresemo in pospravimo v hladilnik. Naslednji dan papriko operemo, razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na tanke trakove.

paprika

Enako storimo s feferonoma.

feferoni

Čebuli operemo, olupimo in narežemo na, čimbolj tanko kot se le da, kolobarje.

kolobarji čebule

V ponvi razpustimo jedilno žlico kokosovega olja in segrejemo. Ko je dovolj vroče, na olju na hitro prepražimo goveje trakove. Meso odstranimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko. V ponev, v kateri smo prepražili meso, stresemo čebulo in jo pražimo ter dušimo, dokler ne dobi zlatorjave barve. Običajno to traja nekaj minut. Čebulo shranimo na krožniku. V ponvi na to na hitro prepražimo še papriki in feferona. Testo za pico

testo za pico

razgrnemo in premažemo s kislo smetano. Na smetano dodamo popečene goveje trakove, čebulo ter papriki in feferona. Mocarelo narežemo na tanke kolobarje, ki jih nato potresemo po mesno-zelenjavni mešanici. Testo zavijemo v štruco in jo damo v s peki papirjem obložen pekač. Premažemo z rumenjakom, ki smo mu dodali nekaj žlic mleka, in potresemo z origanom. Pečemo 25 minut pri 180 stopinjah Celzija, nato še zadnjih pet minut pri 200 stopinj Celzija. Zraven zelo tekne skleda kitajskega zelja z bučnim oljem in česnom v solati.

kitajsko zelje

Pa dober tek!

bottom of page