top of page

Hitra torta brez pečenja


Torta brez pečenja

300 gr plazma drobtin

500 ml sladke smetane za stepanje

410 gr kisle smetane

1 vanili sladkor

2 zvrhani žlici lešnikove kreme (nutella)

10 jedilnih žlic zamrznjenih malin

Tokrat recept za torto, ki jo pripravimo brez pečenja. Če jo naredimo v kozarcih za eno osebo in s pokrovčki, dobimo zelo primerno sladico za piknik.

Torta v kozarčku

Torti ponekod pravijo tudi torta lene gospodinje, ker je njena priprava tako hitra in preprosta. Ampak včasih so ravno preproste stvari najboljše.

Stepemo sladko smetano in vinili sladkor in dodamo kislo smetano in vse skupaj dobro premešamo. Razdelimo na tri enake dele. V prvi del smetanove kreme vmešamo piškotne drobtine ( namesto plaze lahko uporabimo katerekoli maslene ali polnozrnate piškote, lahko tudi mlete koruzne kosmiče), v drugega lešnikovo kremo in v tretjega maline (sadje lahko prav tako uporabimo sveže, izbiro vrste sadja tudi lahko izberite po vašem okusu; tisti, ki me poznajo osebno vedo, da sama zelo obožujem maline).

Trije deli smetanove kreme za torto

Tretjino s piškotnimi drobtinami damo na dno pekača ali v steklene kozarčke in porazporedimu po modelu. Nato si pomagamo z mokro jedilno žlico ali vlažnimi prsti in prvo plast dobro pritisnemo ob dno. Na vrh damo drugo plast z lešnikovo kremo in nato plast s sadjem. Okrasimo in postavimo za nekaj ur v hladilnik, najbolje čez noč. Če se nam mudi, torto najprej damo za eno uro v zamrzovalnik in nato za kakšno uro ali dve v hladilnik.

Torta  brez pečenja

Potem se lahko sladko razvajanje začne. Moji ljubi sladkosnedi doma so nad torto navdušeni. Naj vam gre v slast!

bottom of page