top of page

Krompirjeva gnezda


Krompirjeva gnezda

srednje velik krompir na osebo

200 gr naribanega sira

nekaj jedilnih žlic naribanega parmezana

šopek olivne zeli; lahko jo nadomestimo tudi s kakšnim drugim svežim zeliščem, kot so peteršilj in timijan ali rožmarin ali zeleni deli mlade čebule in česna

po želji tudi rezine pršuta ali slanine

bio vegeta

olivno olje

kokosovo olje

Olivno zel sem dobila od Barbare, za kar si je zelo zahvaljujem. Gre za zelišče, ki, kot pove že ime, ima značilen okus po olivah. In v kombinaciji s krompirjem se je olivna zel zelo dobro obnesla. Ob pogoju, da imate že tako ali tako radi olive. Olivna zel je drugače trajnica, ki pospešujejo prebavo, tek in izločanje sluzi. Znana je tudi po svojem protivnetem delovanju.

Olivna zel

Krompir operemo, ga olupimo in naribamo v multipraktiku ali na ribežu (največje odprtine). Nato dodamo nasekljano olivno zel in naribani sir, potresemo z bio vegeto ter olivnim oljem in dobro premešamo. Če nismo vegetarijanci,lahko dodamo še na drobno narezan pršut ali slanino.

Pekač za mafine dobro naoljimo s kokosovim oljem in ga nadevamo s krompirjevo mešanico. Potresemo z naribanim parmezanom.

Krompirjeva gnezda pred pečenjem

Pečemo v pečimo45 minut pri 180 stopinjah Celzija. To je odlična in ne čisto običajna priloga, ki je ob veliki skledi solate lahko tudi samostojna jed. Pa naj vam tekne!

bottom of page