top of page

Hobotnica po Majino z rožmarinovim krompirjem

Hobotnica po Majino z rožmarinovim krompirjem

K morju sodi tudi morska hrana. In kadar smo na morju je v moji kuhinji še več improvizacije kot običajno, ker kuhamo samo tisto, kar je pri roki. Hitro in okusno pride pa še bolj do veljave, ker namesto med lonci sem na morju rada med valovi in soncem. Nekateri so za vroče, je pisano na mojo kožo. Danes je recept za 4 osebe.

Hobotnica

4 majhne že očiščene hobotnice (vsaka približno četrt kilograma)

4 stroki česna

1 paradižnik

1 mlada čebula

1/2 rdeče, zelene in rumene paprike

1 čajna žlička bio vegete

Malo olivnega olja

1 dcl belega vina

2 mlada krompirja na osebo

2 jedilni žlici svežega ali posušenega rožmarina

2 jedilni žlici masla

Hobotnice čez noč odmrznemo in jih zjutraj operemo ter razrežemo na tri do štiri večje kose. Dodamo na drobno narezan paradižnik, česen in čebulo. Začinimo z vegeto in polijemo z malo olivnega olja. Zmešamo in damo v hladilnik do začetka priprave kosila ali večerje.

Hobotnica v marinadi

V električni ponvi zagrejemo olivno olje. Nato dodamo razrezano hobotnico in zelenjavno marinado. Pečemo nekaj minut, nato zalijemo z vinom. Večkrat obrnemo. Ko vino povre in je hobotnica mehka, je pripravljena za obed. Zraven ponudimo mlad krompir z rožmarinom

Krompir operemo in dobro zdrgnemo ter odrežemo morebitne slabe dele. Damo v lonec z vodo in skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, vodo odcedimo, krompir pa narežemo na kolobarje. V ponvi razpustimo maslo, dodamo rožmarin in krompir popečemo za nekaj minut. Pa dober tek!

bottom of page