top of page

Matcha Latte


Matcha latte

Matcha čaj je vrsta japonskega zelenega čaja. Lsti tega čaja so zmleti v prah. Matcha čaj ima veliko koristnih lastnosti; med drugim ima veliko vsebnost antioksidantov, predvsem epigalokatehna (EGCg), ki je odlična preventiva proti rakavim obolenjem. Znanstveniki so med drugim ugotovili, da ima Matcha zeleni čaj 100-krat več EGCg kot kateri drugi čaj. Matcha čaj hkrati pomirja ter spodbuja spomin in koncentracijo. Prav zaradi tega naj bi bil že več kot tisoč let priljubljen pri budističnih menihih. Matcha čaj tudi pomaga krepiti imunski sistem in kuri kalorije ter povečuje raven energije in vzdržljivosti. Pomaga tudi pri razstrupljanju telesa in pozitivno deluje na raven holesterola.

Sama si matcha zeleni čaj pripravljam skupaj z mlekom. Gre za okusen napitek, ki ga lahko pripravite ob vsakem trenutku dneva.

Matcha Latte

1/2 čajne žličke matcha čaja

1/2 čajne žličke kokosovega olja

1 skodelica toplega mleka, sama uporabljam mandljevega

1/2 skodelice vode

1 čajna žlička medu

mleti mandeljni ali drugi oreščki

Priprava:

Vodo zagrejemo in vanjo zmešamo matcha čaj. Vlijemo v blender in dodamo kokosovo olje in med ter mleko in zmešamo. Če nimamo blenderja, lahko uporabimo tudi palični mešalnik. Nalijemo v skodelico in potresemo z mletimi mandeljni ali poljubnimi oreščki. Uživajte in naredite si dober dan in večer ter noč!

bottom of page