top of page

Hitra torta brez peke 2


Torta brez peke

Še en recept za hitro torto, kjer ne rabite pečice in kjer lahko ima prosto pot tudi vaša domišlija. Tako pri okraševanju kot izbiri sadja.

Potrebujemo:

2 zavitka plazma mletih piškotov

4 dcl pomarančnega soka

1 maslo

150 gr kakava v prahu

250 gr mletih mandljev, ki jih lahko zamenjamo z orehi ali lešniki

2 krat po 2,5 dcl rastlinske smetane za stepanje

1 vanili sladkor

2 vrečki kremfixa

1,5 kg banan

sok 1 limone

nekaj žlic mletih mandljev in kakava

Piškotne drobtine zmešamo z zmehčanim maslom, pomarančnim sokom in mletimi mandlji. Dobro zmešamo. Če je potrebno, dodamo še nekaj pomarančnega soka, da dobimo gladko maso. Razdelimo jo na polovico in v eno polovico dodamo mleti kakav. Tudi tukaj po potrebi dodamo pomarančni sok in zmešamo v gladko maso. Na dno tortnega modela damo kakavovo maso.

Kakavova podlaga za torto brez peke

Banane olupimo in jih pokapljamo z limoninim sokom. Cele banane razporedimo po kakavovi masi

Banane na kakavovi podlagi

in jih prekrijemo z drugim delom piškotne mase.

Piškotna masa nad bananami

2,5 dcl sladke smetane stepemo z vanili sladkorjem in kremfixom ter jo damo na vrh torte. Torto čez noč ohladimo v hladilniku, jo vzamemo iz tortnega modela in s smetano premažemo še rob torte ter posujejo z mešanico mletih mandljev in kakava. Na koncu po želji okrasimo še z dodatno smetano in kakšnimi dodatki. Ker so zadnji tedni pri nas doma v znamenju kar nekaj rojstnih dni, naslednjič še recept za čokoladno torto, ki je prav tako brez peke in naj bi bila najljubša torta britanske kraljice Elizabete II. Pa dober tek!

bottom of page